CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 5, 2012

2 month wif mary kay

salam...

2 bulan lepas, aku ada cerita pasal aku dah pakai skin care baru kan. mary kay. korg leh bace balik entry tu, klik SINI. mcm biaselah. masa aku cerita tu aku baru pakai seminggu n Alhamdulillah masa tu sgt2 ok kan. aku mmg dr dulu suka tukar2 produk, sb tu muka aku pernah teruk dulu sb salah amik skin care. n biasenya first month mmg akan sgt2 ok ngn aku.boleh dikatakan semua produk akan bg good fedback sebulan jer kat aku. paling ok yg aku ingat REFINE (nutrimetics) n DE'WAJAH. seminggu pakai dah berubah muka aku. jerawat kecut, muka cerah n berseri tetapi lepas sebulan jer terus jrwat megganas n muke jd oily sgt2 n aku stop. kdg2 org pesan suh tunggu....tp aku xnak. takut muka makin trukk.

yg aku ingat, produk yg bertahan lama kat muka aku ialah APRICOT SET aha+bha (nutrimetics) n HADA LABO jer. aku pakai apricot set, sejak f5 ag. mmg elok tp aku stop sb mlas nk g beli kat stokis di KB. boleh??? masa tu mak aku ckp, pakai yg ade kat supermarket je kak...senang.

sekarang mcm ni packaging die. dulu laen.. dulu gmbr buah ada.

hada labo aku dah selalu cerita dulu. so, aku stop hada labo sbb krim die xsesuai ngn aku. produk diekan ade rangkaian memutih, melembap n anti-ageing jer. aku amik melembap set. pencuci n toner bgus tp krim die buat muke jd oily. so, 2 bulan lepas aku punberalih r ke marykay dgn set normal.so, bagaimana selepas 2 bulan????

after sebulan pakai, jerawat kecil2 naik kat dahi aku. ms tu aku dah bengang.produk ni mcm dewajah n refine ke? hati dah sayu sbb spend more kan.tp aku salahkan period. hahaha. aku continue lagi. oh,ya! fyi aku ni ade resdung. bkn yg jerawat besar2.tp mata jd gatal,bdn gtl n etc if slh mkn.o, bru2 ni aku tersalah mkn apetah, blkg bdn jd gtal2 tmasuk muka gk. kat dagu n pipi.jd timbul r jgak jerawat ckit2. ms tu aku ase cm marykay xsesuai ngn aku. mmg nk stop dah. kalau stop, mmg aku buat entry lah.then, aku baru teringat yg akak yg jual tu kata, if ade prob gtau die. dulu aku mmg ingat hny treatment set yg akan keluarkan dulu bende2 xelok sblum jd elok. bile aku tny akak tu, die kate semua set lah. n depends on kulit jgak. mcm sesetengah org. mula2 pakai tru jrwat keluar xstop2. bile dah hbis, bru muka akan ok n maintain lah. mcm aku sebulan pkai, muke ok. lpas tu bru jrwat. die kate bersabar...

disebabkan mahal. aku bersabarlah. klu takat bwh 100. aku stop dah. agpun jrwat die kecik2, org xnmpak pun bile pakai foundation. n selain tu, muke mmg jd lembut jer... tegang n bersih jer ase muke. just jerawat ah. dlm 2 minggu lepas, aku pg farmasi beli sabun utk matikan segala jnis kuman, bakteria n etc kat bdn n muke. nama die SACID. 9.90 seketul. lepas aku gune sabun tu, Alhamdulillah bdn da xgatal2. jrwat pn xnaik dah.. aku jd cmfuse. jrwat selama ni sb resdung ke sb marykay??? aku mmg masih pakai marykay. aku cuci muke ngn sabun sacid tu sekali jer sehari. 2x marykay. n syukur sgt2. sekarang muke dah ok. jrwat mmg xnaek dah. aku dah stop sacid tue. n yet, muka mmg ok sgt. mgkin btol r kan. bkn salah marykay. haha. n mgkin jgak, die keluarkan dulu bende2 xelok dgn jrwat hr tue.

so, aku akan contiunue pakai ni. ade jer kwn2 aku yg pakai then stop. katanya xberi ksan. aku setuju ngn dorg, aku pun prnah rase nk stop tp skrg dah ok. yg perlu hny SABAR. so, sape2 nk try pakai marykay. boleh pakai t korg kne ade kesabaran yg tinggi. bg aku lg better mcm ni dr pakai seminggu, trus bg kesan baik tp lame2 muke jd terlebih teruk. biasanya produk2 yg menghakis tue. byk bhn kimia. marykay mmg xde. sb tue effect die lambat tp berkekalan. so, korg pk n pilih r sendiri. nk cntik epat or xkekal. or, lambat cntik tp bile dah cantik, berkekalan. bkn lmbt mane pun... 2bulan jer kalau aku.

p/s : bye. xde org byar yer. based on my true experience.


4 peoples gossipping wif me:

zar zareny said...

Akak pun br nk try MK ni..
Kazen bg sample..ok je rasa.akak oily skin.kalau macam tu punya pengalaman..akak kena sabar jugalah.
Tp mmg smooth je rasa.
Tp akak x nak pakai satu set.malas nk tepek mcm2.akak try cleanser n nitecream aje dulu..

Miss Milo said...

Sy pernah pakai marykay.tp sebab faktor cuaca kot sy jd elergi dgn smua benda yg disapu kt muka.gatal2 even letak air pn..sy Ada nk letgo marykay .murah2..so sad xleh continue dgn MK.T__T (0179731287)

Cahaya Bidadari said...

Ade krim ape je?

Cahaya Bidadari said...

Ade krim ape je?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...