CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 27, 2012

TTM #4 (pendiam yg sombong)

wah3. bile belek2 entry lama bru aku pasan yg aku dah lama tinggalkan cerita TTM ni.  so, utk hilangkan kebsanan cuti sekolah. aku nk smbung. masa tue aku f3. mcm biasalh, bile dah f3 ni. kne pg tuisyenlah. klu x, mmg xda r aku nak blaja. aku mmg blajar tp mgkin xsemaksima lah sbb xde paksaan kan. ptg2 dah tuisyen kat sekolah, mlm lak kat Al-amin n weekend lak kat BESTARI. gile x?hhhuhuh.

**********************************

Janson Text Complete Family Pack


awal2 tahun tu, aku mmg free. single n xterikat. maklumlah sidia yg aku suka, FL (TTM #2) dah xde khabar beritakan. even ade jer yg kacau2 aku tp hati aku masih xde suka sape2. until i met someone kat tempat tuisyen ni. masa tu aku dtg awal tuisyen, n duduk2lah atas kusi luar kelas. tetibe aku terpandang seseorang ni. oh, my! muke die lembut n tenang jer. kind of good guy.dresing pun cam skema jer.aku pandang jer dia. hope die notice aku. n yes. die tgok aku balik tp still beriak tenang. sombong!

sejak hari tu, aku pandang2 dia. tp ms tu aku mmg tgh rapat ngn my exbf #1, RN. next weekend die dah xde. aku pun fikir cam xde jodoh la kot.huhu. padahal aku rasa mcm xde harapan jer die suka aku kan. so, aku kapel ngn RN tu. lepas 2 minggu kot. tetiba sidia muncul balik. aku jd berdebar bile pandang die. it reminds me of FL alot. aku jd suka tgok die. smpailah dtg gile aku, aku lalu sebelah die n said "suka tgok awak"

die terkejut tp still buat tenang. lepas tue, die mcm selalu pndang n senyum2 kat aku. waktu balik, tetibe die bg name card die kat aku. nama dia ZI. budak sekolah agama, patutlah skema. same school wif RN. masa tu aku xfhm ag. rupanya die bg hint nk suh aku col die kot. tp aku wat rilek jer. balik rumah, geledah2 balik cr name card zmn sekolah rendah. haha. n then tulis tgn jer no. hp sbb name card aku tue ade fon rumah jer. esok tu bg die. masa tue aku mcm dah btol2 suka die n xnak dah kat RN. serius ase aku jahat giler. :(

malam tu die col n sembang2 ngn die. aku suke care die. sombong luaran tp rupanya boleh thn gk. xde r skema n baik sgt. die ajak aku mkn ngn die next wekend. aku dah gabra. sbb biasanya RN mmg akan tunggu aku n mkn n balik sama2 after tuisyen. hari2 die col aku n aku makin suke die. akhirnya aku buat keputusan untuk putus ngn RN. lagipun masa tu aku mmg rasa dah xserasi dgn RN. walaupun die marah n boleh agak aku dah ade lelaki lain tp aku still nafikannya.

pada hari kejadian, aku, ZI n kawan aku leya kuar tuisyen sama2 n nk pg mkn kedai kek. tetibe ndaway aku ternampak RN. die pndang jer aku mcm nk telan. aku dah gelabah. aku gtau ZI.

me : awak. ex sy. takutnya. camne ni?
ZI : nk takut ape? at rilex dah r.
me : die sekolah ngn awak kan. tkut ie wat ape2 kat awk.
ZI : ape sgt die boleh buat? don worilah. sy xtkut langsung.

serius aku terkejut. xsgka. nmpak2 pendiam, baik cmni rupenye berani jgak. kalau RN aku mmg taulah. mmg jnis bad boy jgak wpun sekolah agama. tp ZI ni dressing pun baik.boleh tahanlah kan. jwpan die buat aku makin suka die. lpas tu ktorg still berhubung. aku pernah bwk die pg besday party kwn aku. n rmai puji die ensem. n masa tu ade pmpuan tegur die. die melayan jer. aku rase laen. aku rasa mcm die ni jnis melayan semua pmpuan suke die. n tgok dressing die pun aku rasa xkena ngn aku. entahlah. mcm2 perasaan timbul smpai aku rasa, aku dah kurang suka die. pelik x???

lepas tu die stop tuisyen. aku pun dah xjumpe die. n then aku dgr die ade hbngn ngn pmpuan laen. exbf aku duk bisng ckp ZI playboy n nk permaen aku. tp aku relax jer sb aku yg stat xsuke die. pastu ktorg senyap cmtu jer smpai hbis thun.

*****************************

masa f4. aku pg camping briged bakti. smpai sna terkejut sbb jumpa die. masa tue mcm2 rasa. wpun ktorg xgaduh, tp aku ttp rasa die playboy n aku jd meluat die. die pandang jer aku stiap kli jmpe tp xtegur. yg kelakar, aku sengaja buat2 gedik ngn abg fasi kat sana dpn die.hahaha. serius budak. n now aku dah xtau ktne die. but he really ensem i tell u. tinggi, putih tp..style die not suit me..huhu.

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...