CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 31, 2012

my wish come true.

aku baru perasan yg awal thun hr tue aku xde buat azam pun tuk thun ni,huhu. mgkin sb aku frust kot. ape azam aku thun 2011 byk yg x tercapai.huhu. kire aku carry forward je lah yer. tp Alhamdulillah byk plak yg aku xberharap tp aku dpt thun ni. syuur sgat. 2012 akan pergi. cpt jer masa berlalu kan. umur akan naik 25 . oh, no! makin teruk r aku kne bebel suh kawen.hahaha. ok. jom aku share ape bende best yg berlaku tthun ni utk aku.

1. aku dah bergelar GURU TETAP.

-wpun menganggur setahun n byk panca roba berlaku. isu posting lambat r. dgn ade interview lagi. so, Alhamdulillah. aku dah bergelar guru bermula 23 mei 2012 lepas di smk perwira jaya. kewangan pun makin stabil. Alhamdulillah.
dlm tndas guru. huhu


2. aku sudah ade KERETA

- Actually ni bkn planning aku la. abah aku yg beriya. huhu. ikutkan hati aku lagi prefer honda jazz or toyota priusc. tp abah aku xbg. yela. aku kan bkn mahir sgt ag drive. so, aku beli myvi se jer. oh,ya! bile dah ade kete ni. aku pun da ade lesen yer. huhuhuhu. sape yg da lme fllw blog ni tau r kot prob aku. :p

DCC 3463. jmpe...agkt tgn yr. jgn hon. nat aku terkejut.

3.aku dah pkai SMARTPHONE, chewwah

-dr dulu lg aku asyik r jeles tgok org pkai fon mhal. telan air liur je r mmpu. huhuh. so, skrg bile dah kje mestilah nak kan. wpun pk berpuluh2 kli nk beli ke x. akhirnye aku pejam mata n withdraw duet n buy.. huhuhu. pdhal jle tgok kgkwn wassap, instagram sume tue. so, skrg sy dah ade hp bru. huhu.

tada...hehehe

apa ag yer? huhuuhu.nanti r aku update ag. 

Wednesday, December 26, 2012

End year coming soon

Alhamdulillah...
Walaupun thun 2012 dah hmpir ke penghujung, aku boleh senyum puas sbb thun ni byak kngan mnis yg aku dpt. Ataupun byk bnde best2 r yg blaku.
Tp klu nk ikutkan aku mlas jer ag nk mengemas. Huhu. InsyAllah mlam esok aku akan naik bas n blik ke selancar 2 n teruskan perjuangan sbgai seorg guru balik. Semoga thun dpn aku akan labih success ag. InsyAllah.
Result pmr sekolah aku xmemberansangkan. Sorg jer ok dpt strsight A's. Dgn ade kecurian kt kuarters ag. Byk btul bende berlaku kt sne yg aku dpt tau. Hope lpas ni mkin baek lah... tkut gk ase.
Cuti ni? Erm...hmpir 2 bulan kt umah pun byk bnde berlaku. Tp yg pling happy hruslah bersama family tercinta kan.... dgn abg aku kawen ag. Thun dpn hrap msih dpt rase semua ni.
K r. Next entry aku kgsi ape bende best berlaku utk thun 2012 ok. Stay tuned. Thanks 4 reading....peace!

Saturday, December 15, 2012

novels for holiday

asalamualaikum....

korg agak2 ape aku buat spnjg cuti ni? bz? itu bulan lepas. berkerja sambilan? itu mustahill... bercuti? nehila kalau mak ayah aku kerja. jawapannya ialah melayan keBOSANan keseorangan. sedih kan...sgt sedih...

so, satu malam itu. aku godek2 lam fb jer, aku terjumpa satu kedai jual novel online.oh my! i likeee..... walaupun boleh jer g kedai buku tp aku sebenarnya mlas nk mencari. so bile ade org jual on9 ni, aku hny pm jer ngn tuan kedai. senang kan. smbil tgok tv pun boleh buat.

actually, hjung bulan lepas, aku dah beli sebiji novel kat SMO. tu pun sbb ade org kata best, alang2 keluar hr tue n masuk jer SMO trus nmpak, grab n byar terus. xtgok un hrga. tp teballl giler... aku beli rm39.90

I LUV U STUPID (MELUR JELITA)
cerita die best. itu bg akulah. kurang jiwang tp ade r pasal perasaan cinta nie. n yg pling suka sbb die bercerita ttg negara kemboja. suasana baru yg aku xpernah tau. dah r tebal, aku lak kalau bc menghayati ok. bile die tulis makan nasi lemak berbalutkan daun teratai. aku imagine tau. dats y aku suke bc krya2 yg jnis bercerita pasal negara org. sbb aku leh merasainya jgak. best kan. tp aku hbis bc ag.tinggal lam suku ag kot. hr tue aku balik sekolh sb ade kursus then aku tertinggal..huhuhu..

ok.berbalik pasal novel on9 tue. disebabkan boring. aku g kedai, rembat 3 magazine. hijabista, cleo n cosmopolitan. balik2 tue jer yg aku belipun. tp mjlah, apa sangatkan. bosan ag. so, malam tu aku godek senarai novel kat kedai tu, ade yg novel lama tp aku suka..heee. klu g edai buku, mau kne selongkar kan bru jumpa. aku pilih, pm seller trus bank-in. laju x?haruslahhh..

1. FIKSYEN 302 (RAM)
mcm biasa. selain jiwang2, aku suka gak thriller ni. like penyiasatan, pembunuhan sume ni. karya ram mmg xpernah hampakan aku. au bc sehari je tau. why? sbb aku teruja, nak tau sgt sape pumbunuh.hahaha.

2. RYAN FANTASI (RAM)
yang ni tgah bc skrg. sudah 2 hari aku bc n baru separuh. aku xteruja sgt yg ni.e xtau knapa. wpun spatutnya aku teruja nk tau sape rayyan sebebarnya. tp ram gagal kali ni. bg akulah. wpun dgn ciri2 pelik d dr aidding tu sepatutnya buat aku nak tau die dtg dr mane sbenarnya tp entahlah. aku xleh masuk sgt. tp xhbis lagi aku bc. mane tau, esok2 aku dpt rasa dunia fantasi yg ram cipta tu. wait n c la kan.

dan semalam. dgn gilanya, aku mengorder 2 lagi novel. aku dah boleh imagine if mak aku tau nanti. hari tue die dah buat ayat.
"ma selalu pk, menulis buku ni untungke... sape r nak bc buku die. rupanya2 ade org nak bc. org cam kakak la"
erk...aku wat dek jer. oh, ya! yg latest ni aku tmpah karya HLOVATE.


nati kalau dah hbis bc n aku rajin, aku review. bye


Thursday, December 13, 2012

my bro's wedding #3 ( our house)

actually part ke3 ni yg paling xsabar2 nak tunggu. why? sbb kat rumah kami la kan..
sebelum mjlis lagi aku dah bz, yela aku kan anak ke2, harusllah au tumpang bz. tp mmg bz pun.
dr stat pembantu penggubah, penyelaras goodies, persiapan prlamin n meja mkn n etc. seriusly aku agak bz. tp satu tmpat aku xkalut is tempat sedia makannnn...hehehhe.

mg r ak xminat msak, tp xdela aku mlas sgt. why aku langsung xmasuk bhgian masak-emasak sbb dah terlaluuuuuuuuuuuuuu ramai org kg. so far, very gud. leh i ngelat.hahaha.

16 nov 2012... majlis pun brlangsung dgn sempurna n meriah. Alhamdulillah..paling best sbb..... tettt.

ni gmbr last sbenarnya, amik lwt ptg tp sbb blog aku. aku nak letak first.hehehe.
tema ktorg hr tue biru. tp aku rembat tdung hjau sbb xnak nmpak biru sgt...
knn, sepupu.ilham kiri, adik bgsu aku. azaliff
dua2 rebut aku. ok.tipu.

ni mlm sebelum mjlis, peamin tgah lam  proses.

suasana lam tengahari ms nie. sape pndai, nmpak aku. hahahah

sudut karoke pun ada.hahah. tp jauh ckit r dr kemah.buat at tepi umah jiran@sepupu aku.
aku pun turut menyumbangkan suara ok. tp ms tue dah ptg lah.
menyanyi pun sorok2 muka sb xnak org tau. bia terkejut dgr suara merdu i jer.hahaha

bile pengantin smpai, trus naik pelamin.
mak aku masa ni dah xbrape nk kemas sbb dr pg die bz kannn

cmpur2. aku pun xfhm knp aku nmpak pelik..erk..

then, lepas makan, sesi potong kek.
gmbr tgh makan xingat nk snap.
kesnya fotographer hp ni azaliff...fhm2 la kan.
gmbr dr photographer upahan lum dpt...



kek...sila makan..

truly tired. n aku pun xsempat makan ok. punyerlah bz aku. aku nier merangkap pengendali mjlis lah wpun xsangat. tukang bg goodis, tkg menjerit if lauk2 hbis. tkg angkat kusi n mcm2 la. so far.syukur, semua berjalan dgn lancar. yg paling kelakar, ade tetamu dtg n ingat aku yg kawen...adeh...xbc kad ke kak...

oh,ya! bende best yg aku ckp awal2 td is....







en. arief dtg ngn parent dia..huhu. terkejut okeyh.
so far. Alhamdulillah. everything ok wpun xplan.
tp bagus jgak.

p/s : ya kwn2. wpun aku ngn die dah hmpir 6 thun, tp aku xpernah jumpa parent die b4 nie. why? ask him...

Tuesday, December 4, 2012

my bro's wedding #2 (kenduri rumah kak ipar)

Assalamualaikum..

ok. smbung entry lepas. dah bertunang n akad nikah pada 10.11.12 hari tu. so, hari ni aku nak story pasal majlis di rumah pengantin perempuan pulak iaitu pada 12.11.12. kami bertolak lepas zuhur. smpai tu,duduk rumah sewa yg sama gk. abg aku nak bersiap dulu sementara tgu green light dr pihak pegantin prmpuan. tema family kami is GREY. pengantin pakai merah n fmily belah prmpuan pun merah.

hantaran2 semua digubah khas oleh my mum ok....tema is pink + grey

aku mls nk upload satu2.

kami bwk 9 dulang hr ni: kain sembhyang, jubah, al-quran, pulut, beg + ksut, buah2an, set wangian, kain pasang n kek. 
dlm 9 hntaran tu, jubah ni jer satu-satunya yg ada air tgn aku.huhu

me + mak teh + angah.

bila penantin prmpuan dah msg ckp ok. kmi pun berjalan ramai2 pergi. aku hruslah duk barisan dpn kn. kah2. tp xde gmbr.




pengantin wif my parent


selesai makan ni. pengantin tukar baju untuk sesi potong kek plak. masa tu semua dah balik. tinggal family aku jer. seriusly rasa bengang giler tp nk wat cane kan. mak aku ckp kne tunggu smpai mjlis selesai. oh, no!

cntik r jgak pelamin kan. tp aku xsuke..hahahah

sesi memotong kek .aku upload satu jelah yer.

see... nmpak nau aku dah fedup kan. hahah. rumah org pun buat perangai. adik2 aku rilek jer.

hantaran dr belah perempuan. dorg bg 11. tp aku lupe ae.
kt cni ade tuala, sejadah, ferrero n ape tah blkg tu.

bosan nyer pasal. aku bersanding lak adik laki aku. ada aku kesah!
org kata die iras aku. ye ke?

hbis pengantin mkn. lauk byk lak xterusik. ape ag. trus adik laki aku 2 org ni mkn second round.
aku ratah udang jer.huhuhu.

buah. perfume, kemeja, kasut, n xtc. aku lupe

aku smpa intai lam bilik. 

setel sesi potong2 kek tue. berakhirlah. fuh.....

muka dah penat.jom balik. 

thanks 4 viewing. aku pilih2 je r gmbr yer. next entry kenduri rumah aku lak. bye.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...