CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, December 15, 2012

novels for holiday

asalamualaikum....

korg agak2 ape aku buat spnjg cuti ni? bz? itu bulan lepas. berkerja sambilan? itu mustahill... bercuti? nehila kalau mak ayah aku kerja. jawapannya ialah melayan keBOSANan keseorangan. sedih kan...sgt sedih...

so, satu malam itu. aku godek2 lam fb jer, aku terjumpa satu kedai jual novel online.oh my! i likeee..... walaupun boleh jer g kedai buku tp aku sebenarnya mlas nk mencari. so bile ade org jual on9 ni, aku hny pm jer ngn tuan kedai. senang kan. smbil tgok tv pun boleh buat.

actually, hjung bulan lepas, aku dah beli sebiji novel kat SMO. tu pun sbb ade org kata best, alang2 keluar hr tue n masuk jer SMO trus nmpak, grab n byar terus. xtgok un hrga. tp teballl giler... aku beli rm39.90

I LUV U STUPID (MELUR JELITA)
cerita die best. itu bg akulah. kurang jiwang tp ade r pasal perasaan cinta nie. n yg pling suka sbb die bercerita ttg negara kemboja. suasana baru yg aku xpernah tau. dah r tebal, aku lak kalau bc menghayati ok. bile die tulis makan nasi lemak berbalutkan daun teratai. aku imagine tau. dats y aku suke bc krya2 yg jnis bercerita pasal negara org. sbb aku leh merasainya jgak. best kan. tp aku hbis bc ag.tinggal lam suku ag kot. hr tue aku balik sekolh sb ade kursus then aku tertinggal..huhuhu..

ok.berbalik pasal novel on9 tue. disebabkan boring. aku g kedai, rembat 3 magazine. hijabista, cleo n cosmopolitan. balik2 tue jer yg aku belipun. tp mjlah, apa sangatkan. bosan ag. so, malam tu aku godek senarai novel kat kedai tu, ade yg novel lama tp aku suka..heee. klu g edai buku, mau kne selongkar kan bru jumpa. aku pilih, pm seller trus bank-in. laju x?haruslahhh..

1. FIKSYEN 302 (RAM)
mcm biasa. selain jiwang2, aku suka gak thriller ni. like penyiasatan, pembunuhan sume ni. karya ram mmg xpernah hampakan aku. au bc sehari je tau. why? sbb aku teruja, nak tau sgt sape pumbunuh.hahaha.

2. RYAN FANTASI (RAM)
yang ni tgah bc skrg. sudah 2 hari aku bc n baru separuh. aku xteruja sgt yg ni.e xtau knapa. wpun spatutnya aku teruja nk tau sape rayyan sebebarnya. tp ram gagal kali ni. bg akulah. wpun dgn ciri2 pelik d dr aidding tu sepatutnya buat aku nak tau die dtg dr mane sbenarnya tp entahlah. aku xleh masuk sgt. tp xhbis lagi aku bc. mane tau, esok2 aku dpt rasa dunia fantasi yg ram cipta tu. wait n c la kan.

dan semalam. dgn gilanya, aku mengorder 2 lagi novel. aku dah boleh imagine if mak aku tau nanti. hari tue die dah buat ayat.
"ma selalu pk, menulis buku ni untungke... sape r nak bc buku die. rupanya2 ade org nak bc. org cam kakak la"
erk...aku wat dek jer. oh, ya! yg latest ni aku tmpah karya HLOVATE.


nati kalau dah hbis bc n aku rajin, aku review. bye


0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...