CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 4, 2013

salam beauties...

Assalamualaikum.
everytime aku cek kat nufnang. mesti post pasal kecantikan yg paling ramai org view.
kenapa ek? hee. mestilah sebab semua org nak jd cntikkan??? btol x? so do i. hee
n sejujurnya aku nak mintak maaf kat beberapa yg tny pasal mary kay.
bkn aku xnak bgtau aku beli kt mane n dealer sume.
tp susah nk explain. sbb aku beli time dorg bkn booth kat 1segamat.
so, fhm2 r kan. yg dealer plg dkt pulak jiran aku.
tp aku mlas r plak nk bg no fon die.
yeka. korg jauh2. bg aku kan. better korg search je tenet.
of cos setiap negeri ade dealer. rite???

actually, ehem ehem. masuk topik sebenar.
aku dah stop mary kay. bkn sbb die xelok. tp sb muke aku dah elok. ahahahah
gni r secara detail aku bgtau. if korg mmg BERADA n SABAR, boleh r pkai mary kay.
if not, better forget it. huu..

beli satu set hr tue. which was cost me rm296 utk pencuci, toner n krim.
aku tambah lagi pecuci 6 months lepas tu dlm rm 80 kot. aku xingat.
muka aku mmg okey. jerawat dah malu nak naik. kulit lembut.
tp sape knal aku tau r kan aku mmg muke normal.
so yg rapat2 xnmpak sgt perubahan aku, kata merekalah.
then, bila toner n krim hbis. aku perlu beli dgn hrga 120++.
masa tu lah aku berfikir pjg..

"knp aku perlu hbiskan duit aku beratus ratus utk bende xbg effect sgt kt muke aku?"

muka aku xteruk sgt, so utk maintain kan cmni, aku boleh pakai yg cheaper kot...
tp kalau jumpe yg better, mahal xpe.haaa. itulah aku.
aku buat research algi, then, aku terbukak blog sorg kwn lama.
oh mak kau! serius aku ckp. die putih n licin. godek2 blog die.
die pakai SF BEAUTY dah hmpir two years.
aku xnak r tmpal muke die cni kan.
kntoi aku stalk die. hehehe. tp serius die mmg berseri n cntik skrg.

SF BEAUTY adalah produk dr kelantan.
itu satu bonus!! aku pun beli r kat sorg dealer ni.
first week pakai, muke berminyakkkkk..
then, aku kurgkan kuantiti krim siang die.
krim mlm die melekit ckit. tp bile bgun pagi.
fuhh, muke segar n berseri.

masuk sebulan, kwn2 tegur,
pipi dah pinkish n nmpak tegang.ehem.
tp tibe2 mncul jrwat besar satu.
mula tue cuak jgak. tp saborrr.
then, bile jrwat tu hilang.
jrwat mmg dah xnaik. klu naik pun.
satu n kecikk...time period je pun.

after 2 months. semua org tegur.
kata aku nmpak putih pink. dulu aku putih kuning pucat.
kulit nmpak tegang n bersinar.
family n kwn2 semua duk kalut nk tau rahsia,
n now. dah 6 org kawan aku pakai.
n semua bg good feedback.
my mom n sis pun pakai.hee.

so, disebabkan aku ade kat kelantan skrg bercuti,
aku dgn baik hati nak jual r kat sape2 yg nak.
aku amik kat dealer.
so, brg ORI n MURAH,
sape nak. boleh drop comment.
tq.









Friday, November 29, 2013

2 weeks more

Salam. 
Lama aku x mencoret kat cni. Rindu plak. Huu
Skrg ni mmg trlampau bz.
Dgn sistem sppbs yg low tahap truk.
Dgn my big day lagi 2 minggu.
Oppss.... Hee. 
Sape yg kenal aku tp xfren kat fb. Drop ur address kat comment k.
Nanti aku pos kad.

Semua goodies, aku ngn sibling jer buat. 
Simple but nice. Huu.
Konsep kawen aku mmg simple but nice.
Bagi aku Nicola. Bg korg xtau la. Hee.
Actually nk promote something kat reader.
Next entry lah. To for reading.
Doakan mjlis aku berjalan lancar k.





Max price:

+2,000,000RM
0 – 546,000RM

Saturday, August 17, 2013

Selamat hari raya

Hye. Enjoy the photos dear.

Ni first baju raya. En Arief yg pilih n Belikan.
Masa die pilih, aku yg Beria ckp nk yg cntik. Simple2 xnk.
Skrg bru perasae. Beads byr sgt. Segan nk Pakai g sekolah.
Ade Kepam lam lemari phtu.huuu

Ni angah. Die punyer baju peplum ni nice. Semenggah r if nk Pakai mengajar kan.
Tp nk wat cane.huu. 
Ni Gmbr family without Abg long n k.ipar aku.
Raya ke3 die bru smpai.
Merah + Putin = peach.
Tgok Gmbr ni cam Pakai Jubah.padahal peplum. Confuse.
Angah n my lill bro
Raya ke2. Beraya ngn en.tunang la. heee.
Ni ondeway pg umah kwn Kawen.
Baju ni en.arif berkenan gk. Ada ciri2 isteri Mithali x aku phni? Haha
Semua baju aku beli kt butik di bangi.
Kes yer aku Malas nk bersesak kt Jln tar.
Hrga pun pdn muke aku gk.
Xpela raya sekali jer. Kah. Sdpkn hati.
Sedondon kn Kmi
..hehe
Raya ke3 pg pntai. Pakai kemeja n jeans raya gk.hahaha
Oh my. Ramai gilos org. Peranjat aku!
Siap ade funfair. Xraya ke ape dorg ni?
Tudung aku mmg makcik2 skrg ni.
Tu jer cara xnk org ckp aku bdk sekolah. Hahahah.
Raya ke6. Housemate aku skrg Kawen. Bj raya paling cheap tp aku suke.
Kain 40. Umah jahit 35. Tudung 40.
Total sendiri.

P/s : pg td aku terbeli kain psg lagi. Cotton. Rm50. Pg upah jahit. Esok mlm amik.
Adeh. Byk baju bwk g selancar Lusa. Aku kne puasa beli baju kurung smpai raya thun depan.
Comfirm!!!

Friday, July 19, 2013

Guru vs pelajar

Sebagai seorg guru perempuan, tipulah kalau aku xtakut bila berhadapan dgn pelajar yg pernah aku marah, rotan n dll di luar sekolah. Kdg2 tgok renungan sinis mereka, terfikir mcm2 dlm hati.

Dia Akan dtg attack aku ke?
Dia Akan Bawa geng rosakkan kete aku ke?

Lebih2 ag di tempat ni aku hny sebatang kara. Hny Ada kwn2. Sdgkan mereka bagaikan satu kumpulan besar. Tp aku coolkan hati. Aku marah ke, aku rotan ke itu sb kesalahan mereka. N jika ape berlaku, aku boleh report polis. 

Jadi cikgu Bkn perkara senang, selain Mesra dgn pljr kite juga kne ade ketegasan. Yg mana mereka boleh berbual Mesra dgn kite tp masih hormat kpd kite. Thun lepas ms mula2 menjejakkan kaki kat cni. Biasalah guru baru. Aku xberani nk marah students. End up tgok mereka, smpai skrg xhrmat aku. Thun ni aku ubah style. Aku xpeduli org Kate cikgu azmira nmpk jer muke baik tp garang. Sume mrh2. Tp itulah yg buat klas diam. Itulah yg buat pelajar pandai. Itulah yg buat kerja rumah siap. Aku dah puas.

Bulan lepas aku marah seorg pljr sb telah palsukan borang biasiswa. Copy my signature smpaikan bank col aku. Aku malu. Some teachers Kate aku xreti handle biasiswa. Tp xpe. Tp disebabkan itulah pljr itu kne mrh truk. Dpn pengetua n pljr laen. Die mmg McM bendendam ngn aku. Jumpe aku jelling je manjang. One day aku pusing2 kg cni. Tetibe nampak lam 10 org pljr tgh maen ats Jln. Ade pelajar tersebut. Aku terfikir, ape nk buat.either redah mereka or pusing balik. Die tgok jer ke Arah aku. Die Pegang air tin. Masa tu aku fikir, cane kalau die lempar tin tu kat cermin kete. If aku mengelak n terlanggar one of them, how???

Aku slow kan kereta tp still bergerak ke Arah mereka, mereka semua pndang aku n bergerak ke tepi Jln. Then aku sedar, I am a teacher. Why I have to b afraid of them??? Aku buat relax n pndg jer die dgn pandangan biase. Aku Tekan minyak n go through. Kalau ko baling. Ko siap esok. N yes, he just stared n doing nothing. Aku lega tp still berdebar.

Kalau kite baik sgt, pelajar pijak Kepala.
Kalau kite garang, pelajar benci.

Bagi aku. T/ jawab aku mendidik. Menjadikan mereka Berguna. Bkn saje akademik tp sahsiah.
Kite kena berani n Tegas but still leh bergurau n ketawa ngn mereka. Fair n square. Salam

Thursday, July 18, 2013

Someone weird

Aku pelik dgn perangai someone ni.
Bile dgn bestfriend die..
Asalkan nk tegur, senyum.. Muke pun xpandang org laen.
Kerja pulak dgn ramai org.
Tp semua org die xtegur, masam jer muka.
Terserempak pun pandang laen..
Xtau r kenapa..

Tp bile Kwan die xde..
Haaa... Bru nk tegur org.
Jauh pun dah sengih2

Time Susah n nk mintak tlg org
Mmg senyum xhbis la kat org tu.
Tp lpas tu trus masam balik.
Stupid x perangai?

One day..die nak balik kg.
Kwn die xleh hantar.
Die pun wat r ayat sedih dpn aku.
Even xmintak tlg aku n tegur aku.
Aku pun ckp je r leh hantar die.
Lpas kes tu dah senyum kat aku.

Xlame lepas tu. bende same jd.
N masa tu aku ade Hal.
Die pun mmg xde mintak tlg aku.
Just col kwn die dpn aku.
So????
Aku plak mmg xleh hantar die.
Aku nak pg tempat laen.
Dgr cite die Tunggu bas.
N kwn2 yg nmpk sume xstop.
Mmg nmpk Kejam kwn2.
Tp dah mmg ko smbong ngn sume org.
Time Susah bru nk senyum2.
Mmg xde r org nk stop tny ape kan.

Disebabkan kes tu..
Die bengang kat aku.
What the....???

Ko xmintak tolong aku.
Phtu ko bengang bile aku xtolong.
Serious xfhm...

Tp aku Malas nk lyn.
As long as aku xbergantung kat ko.
Lantak ko lah.

P/s : hari ni termenampar seorg bdk. Geram ok!!!

Sunday, July 14, 2013

Salam ramadhan

Assalamualaikum frens... 

Lama Benar rasanya aku x menulis. Skrg ni mood menulis dtg balik.heee. Berthan lame ke x tu no comment.huu. Byk story aku tertinggal Esp bout my engagement day. Last entry hr tu aku tinggal kan dgn tanda Tanya kan. Act tu pasal aku bertunang la. alhamdulillah semuanya berjalan dgn baik. Skrg ni pun aku dah 3 bulan lebih sbgai tunangan en. Arief. 

Sekarang ni dah bulan ramadhan. Aku nak ucap selamat brpuasa kat semua kwn2. All reader jgak.  Berpuasa kt cni again Sdih jgak r tp trpksa diharungi juga. Kalu kt kelantan, bazaar Ramadan sgtlah seronok. Mknan best2. Byk pilihan tp kat cni Makan je r ape yg ade. Agak2 rajin aku pg segamat tp lam 45min gk woi. Xde keje r aku nak pg hari2 kan. 

Life McM biase. Kdg2 best kdg2 xbest tp apepun Harus harungi n ingat

"Menari Dlm hujan"

Xsemua bende Buruk yg berlaku dlm diri kite itu teruk. Sometime kite boleh tukar bende Buruk itu menjadi lebih baik. Hujan yg turun mgkin merosakkan hari Pns kite. Tp why not kite menari dlm hujan itu. Nikmatinye dgn cara yg seronok. So xde lah bende Buruk itu kan. Goodbye n Salam.

Me n en Arief. 

Wednesday, March 27, 2013

Meaningfull holiday

Hye2...salam

Im counting days now. Count for.......tettt

InsyAllah next two days i will tell u all wut  counting off.. huu. Berdebar sebenarnye tp hepi.....doakan segalanye berjalan lancar ok.

Sebelum ni. Byk dugaan n cbran brlaku smpai aku pernah rase nk giv up. N bile tny2 org.

"Mgkin kau patut stop mira. Dugaan n cbrn ni dah nk tunjuk yg ko mmg xleh truskan lagi."

"Jgn giv up mira. Dugaan n cbran yg dtg ni sbnarnyer ujian dariNya. Kalu ko mmpu bertahan insyAllah ko akan dpt rase manis di pghujungnya"

Pening ok. Tp biasalah mnusia ni laen2. Aku xslhkan kwan2 yg beri pndpt. Tp mmg r kite nk dgr positif jer kan. Tp jnis aku ni. Aku mintak jer pndpt org. Tp aku ttp amik kptsan ikut diri sendiri jgak

Aku bertahan. N skrg ni aku dah rase manisnyer sikit. Heee. Bermula dgn satu tindakan. Tup3. Eh. 2 hari jer lagi.Alhamdulillah tuhab permudahka  urusan aku. Tp masih xjd ag kan. So. Aku hrp tuhan permudahkan smpai pengakhirannya. Amin.

Xfhm??? Xpe. Next entry  korg akan fhm. Lps tu bc boik entry ni ok. Wsalam....

Wednesday, March 13, 2013

Buzy month

Salam. Hye frens. N students. Fuh.. xsgka yer.. blog aku dah dijumpai students... huu. Terasa nk delete.jer.kahhh. oh. Private mgkin.

Aku pun xtau knape. Sejak bermula tahun ni. Aku mmg xde mase nk membebel kat blog. Buzy tue mmg....tp cmpur mlas gk. Eh tak! Sumpah aku buzy. Kalau xpcayer leh tny housemate aku or en.arief.

Last week dah berakhir sukan sekolah. It was fun...but...

2 mggu b4 sukan mmg dah buzy. Tp aku xsgt r. Some of the teachers la. Especially yg mmg taksub. Why aku ckp taksub?? Aku sendiri pun terkejut tgk mereka. BerSEMANGAT sangatttt...mmg terkejut. Sb aku jnis relax n malas.. tiap2 ptg wat lthn perbarisan. Prepare utk rumah sukan. Mmg semangat hbis r. Aku bkn ape... aku xkreatif. So aku boleh tlong jelah. Tolong buat. Tolong bg idea..jangannnn....

  disebabkan taksub ni jgak telah menyebabkan bbrp cikgu bergaduh. Mengamuk. Jeles..  sabotaj n mcm2 r. Kdgran mcm xlogik kan. Tp percayelah. Ade
Tp xsemua r. Plajar pun ade. Smpai aku rase. Fuhhh...nonsense n stupid!!!!

Aku sendiri pun jd mgsa jgak. Hangin btol aku. Tp mlas nk lyn sgt. Aku wat bodoh jer but still ase tension n sedih.... ingatkan hari sukan ni fun. Hepi. Tp jd laen lak bila ade sesetengah yg taksub ni. Apelah. 

Mggu ni lak exam up1. Tgk muke sorg2 aku tau dah xstudy. Pasrah je r tgk result mereka nanti. Next entry aku post gmbr hari sukan byk2. Bye

Friday, February 8, 2013

Cuti seminggu Cny

Hye hye hye.
Now aku mengemas sb nak balik kg esok. Yuhuu... terkejut btol aku tgok bln lepas aku update 1 entry jer dah r tah pape.

So..korg harus percaya yg aku btol2 bz. Dlm sminggu biase ade 3 meeting n aku xterkecuali utk semua meeting. Gigih x aku? Bkn gigih dah benarnye..tp gier.

Mcammane xgigih. Akulah penyelaras biasiswa. Akulah penyelaras form 2. Akulah guru kelas. Akulah s/u library. Akulah s/u kelab guru. N aku jgak guru biase.

Kalau xde kelas..aku mmg xde goyang kaki. Aku jd kerani lah. Type surat tu. Susun file tue. Pnat hny tuhan yg tau. Tp sabar jelah. Nak wat cne kan.

Disebabkan kekangan ms jgak. Aku jrg update blog. Skrg ni amik br n share kat instagram jer xtvts. Xde ms ase nk karang pjg2 lam blog. Pui... alasan. So. Leh add instagram aku. Search r mierafazni okeyh.

For those yg singgah n drop comment tny pasal mary kay n pbs. Aku minta maaf. Mmg xsmpat nk jwb. Insyallah cuti seminggu ni aku try jwb k. Ok. Bye.

Thursday, January 17, 2013

2013

Hai. Salam frens.
Slmt thun baru. Padahal da separuh jan pun.. xpe. Still baru kan. Hari2 on9 tp xde idea n masa nk update.

Benda nk merempan ade. Tp malas. Malas nk beremosi ag. Waahhh.haha. so time ade rase nk mrh2. Nk type kt blog. Aku tahan jer. Lpas tu byk kje gk skrg. Awal thun kan. Bz klah pm ase. Tp mada maen game ada. Hahaha.

Aku mmg giler ngn subway surfers, tempke run n ninja fruit. Ceh. Org len maen lme dah. Aku bru nk kecoh.hohoho. bia r. I kan bru ade smartfon. :p . Aku mmg truk. Selagi aku xdpt beat score aky sndiri. Aku xstop. Hiu. Mau challenge. ? Perangai buruk aku....

Tp yg sebenar benarnya aku xupdate sb aku dmm. Gila kan. Dr kamis 2 minggu lpas ag. Mmg fever n ever r. Stat dgn dmm. Phtu selsema. N then batuk n sakit tekak. Kmarin bru aku ase ok. Trus minum air batu. Hr ni mcm batuk balik. Waaa...bnci tau! Dgn mnggu lpas asyik balik ptg. I redha jer. Dmi tgas kan. Latihan rmh sukan jer aku xpg sgt.

Tobat r. Aku hrp bia r dmm ni last da dtg utk thun ni. Serius aku xlarat. Byk da ubt lm perut ase.

Tdg purple tue muka dmm. Then bila da ok.  Cun x? Hahaha. Ade org ckp muja aku nmpk kaen. Bru baek dmm kn...

P/s : apasal update kt fon. Susun ikut kite nk pic xleh. Ala....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...