CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 24, 2015

Mummy loves you iskandar

Assalamualaikum..... Kawan2, anak murid??? Stalk cikgu yer

Alhamdulillah 17/8 hari tu. Aku dah selamat bersalin kan my baby boy.
Kalau nk cerita proses bersalin tu, pjg r pulak. Huhu
Actually due aku 2/9, so i bet paling awal pun aku bersalin hjung bln 8 kot.
Tp tue lah, perancangan Allah tu yg terbaik.
Aku bersalin awal, di rompin.
Xsempat balik kg.
Syukur aku xsempat booking hosp swasta kat k.bharu. 
Dah r hosp gov kat kb mmg sesak mengikut kwn2.
Dgn dr lelaki lagi. Nurse garang lah mcm2 cerita dorg.
So, aku bersalin di hosp segamat.
Alhamdulillah, xramai org n dr perempuan. Syukur sgt.

Ceritanya, air ketuban aku pecah dulu pada 16/8( ahad) pukul 9 mlm.
Aku nervous sgt2. Nasib baik weekend kan n kat umah.
Mau mase tu aku tgh shopping ke, berjalan ke.
Naya jer...hahahah.
Trus pg hosp segamat, after check up, aku masuk wad.
Masa tu xsakit langsung.
Aku cube tdo n wssap ngn kgkawan.
Dlm kul 12, terasa contraction ckit2.
Aku than jer...selagi mmpu.
Nk tdo pun xleh.

Dalam kul 3 pagi, sakit makin kuat. aku dah xmmpu than.
Pnggil nurse, bukaan da 5cm.
Trus tolak masuk labour room.
Masa tu mmg Tuhan jer yg tau,
Aku menjerit setiap kali contraction.
Then dorg cucuk aku ubat tahan sakit kot.
But still, aku ttp sakit.
Cume jd ngntuk, so ade mase aku terlelap.

Dalam kul 7pagi, aku dah xtahan.
En arif masuk lam kul 5 pg teman aku.
Dgn bukaan baru 7cm kot.
Aku teran baby, so aku kne r episiotomy 2cm. Sakit gk r ckit.
Alhamdulillah, 7.38am, my little hero Iskandar lahir.
Ms dok ltk kat dada, die angkat kpl,tgok jer aku.
Aku ms tue dah lalok, penangna ubat thn Sakit kali ke2 dicucuk ms nk bersalin. 
Aku rs nk tdo jer. Very tired.
Nurse puji aku sb xmenjerit n xangkat punggung ms bersalin.
Tp kesal gk r sb kne epi, xpelah nect time insyaAllah jgn teran awal. Bertahan ckit.

Dok bius n jahit aku. Ms tue xrase ape. Aku just sleep.
Dok ckp aku low blood pressure, so xdpt masuk wad.
Dorg kne monitor aku kat labour room.
So, aku tdo n stay ctu smpai kul 11 xsilap.
Phtu masuk wad...
Sekian...hehehehe..
Gmbr nakal...hehe...

Nk tdo la mummy.

Latest..sy dah botak..:(

Thanks for reading.


0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...